Partner Yoga

3-Partner-Yoga-Poses-for-V-Day-300x325Partner Yoga is een intense ervaring waarbij plezier voorop staat.
Samen spelen, stretchen en ontspannen

Wat is Partner Yoga?

Partneryoga is een Yogales waarbij in 2-tallen of met een groep wordt gewerkt. Dat kan met je partner, maar ook gewoon met een vriend of vriendin.

We doen houdingen met elkaar. Dat wil zeggen dat er lichaams- of handen/voeten contact is tijdens het uitvoeren van de diverse houdingen. Je werkt samen en helpt elkaar, zodat je dieper in een houding komt zonder dat je teveel forceert. Het blijft yoga, dus alles met aandacht, een juiste ademhaling en rust.

Door samen te werken worden moeilijke houdingen gemakkelijker, en kun je vaak dieper in een buiging of strekking komen omdat je wordt ondersteund door je ‘partner’. De beleving is intens en plezierig. Op een speelse manier ga je samen op zoek naar balans, creativiteit, stretch en ontspanning. Partner Yoga is vooral ook leuk om te doen.

Voor een ideale Partner Yoga flow moet je de ander vertrouwen en elkaar letterlijk ruimte en kracht geven. Om elkaar goed aan te voelen is ritme, aandacht en concentratie nodig. Focus, balans en plezier gaan hierbij hand in hand.

In tweetallen kom je vaak net iets verder in een houding wat een lekkere stretch en tegelijkertijd ontspanning kan geven